چه مراكزي به برقكاران صنعتي احتياج دارند؟
برقكاران صنعتي چه چيزهايي ياد مي گيرند؟
برقكاران صنعتي فارق از اينكه در چه سطحي در حال تحصيل و كار آموزي هستند، ابتدا بايد براي يادگيري پايه كار، مباني و اصول برق را ياد بگيرند. پس از آن با توجه به نوع مكاني كه در حال كسب علم در آن هستند، مي توانند يكي از سه حالت:
- يادگيري بر پايه اصولي تئوري
- يادگيري بر پايه اصول عملي
- يادگيري تركيبي بر پايه هر دو اصل تئوري و عملي
را پشت سر بگذارند.
يادگيري بر پايه اصولي تئوري
افرادي كه براي آموزش برق صنعتي، تحصيلات آكادميك را انتخاب مي كنند، بيشتر با مباحث تئوري سر و كار دارند و مي توان گفت چيزي حدود 80 تا 90 درصد از زمان خود را صرف يادگيري مباحث عملي مي كنند. اين دسته از افراد به طور معمول آمادكي حضور مستقيم در بازار كار را نداشته و بايد مدتي را نيز صرف كارآموزي كنند.
يادگيري بر پايه اصول عملي
برخي ديگر از افراد معتقدند كه براي يادگيري امور مربوط به برق صنعتي تنها بايد به صورت عملي و تجربي به فراگيري علم پرداخت. البته گرچه اين دسته از افراد در بازار كار حرف هاي زيادي براي گفتن خواهند داشت، اما نمي توان به آن ها به صورت 100% تكيه كرد.
يادگيري فني و حرفه اي
نه تنها در مورد رشته برق صنعتي بلكه در مورد آموزش ساير رشته ها نيز، در دوره هاي فني و حرفه اي بنا بر آن گذاشته شده است كه فرد اصول تئوري كار را در چيزي حدود 20 درصد از زمان آموزش فرا بگيرد و پس از آن به دنبال يادگيري فن به صورت عملي باشد. اين روش آموزش متخصصيني را روانه بازار كار مي كند، كه علاوه دانش و علم پايه، توانايي كار به صورت كاملاً عملي و كاربردي را نيز خواهند داشت.
يك برقكار صنعتي ماهر در چه مراكزي مي تواند كار كند؟
بنابر اطلاعات درج شده در سايت فني و حرفه اي دارالفنون، يك برقكار ماهر صنعتي مي تواند در صورت يادگيري مناسب سرفصل هاي آموزشي برق صنعتي در يكي از مشاغل زير مشغول به فعاليت شود:
- به عنوان برقكار صنعتي به نصب دستگاههاي كاخانجات مشغول به كار شود.
- به عنوان برقكار در اداره برق و نيروگاهها مشغول به كار شود.
- به عنوان برقكار صنعتي به عيب يابي و سرويس دستگاههاي كارخانه مشغول به كار شود.
- به عنوان تابلوساز به توليد و مونتاژ تابلوهاي برق صنعتي مشغول به كار شود.
- به نصب ،سيم كشي و راه اندازي ،تعمير موتورهاي الكتريكي مشغول به كار شود.
- به فروش تابلوهاي برق صنعتي و ساختماني مشغول شود.
- به عنوان رسته شغلي برقكار در منازل ،كارخانجات، ادارات، شركتها ، فروشگاهها ،بيمارستانها، مراكز نظامي و انتظامي به تعمير، سرويس و نگهداري برق منازل و مراكز مشغول به كار شود.
- با دريافت گواهينامه ي مهارت فني و حرفه اي و مراجعه به اتحاديه مربوطه جواز كسب دريافت كرده و باتاسيس مغازه الكتريكي به فروش لوازم برق صنعتي و برق ساختمان اقدام كند.
- به عنوان برقكار صنعتي سيار مشغول به كار شود.
- به عنوان نصاب اتصال زمين (ارتينگ) مشغول به كار شود.
درآمد يك برقكار صنعتي زياد است يا كم؟
برخي از افراد پيش از اقدام براي شركت در دوره هاي مختلف آموزشي و يادگيري برق صنعتي و در هنگام تحقيق هاي اوليه پيش از انتخاب رشته، مي خواهند بدانند كه آيا شغل هاي مرتبط با اين رشته پر درآمد هستند يا خير. در اين مورد بايد بگوييم كه كم يا زياد بودن درآمد از راه كار در زمينه برق صنعتي كاملاً به خود فرد و شرايطش بستگي دارد. در واقع مشاهده شده است كه افرادي به دليل عدم استعداد و توانايي خاص در اين رشته، پس از مدتي از ادامه كار در اين زمينه منصرف شده و نتوانسته اند، آينده شغلي مناسبي داشته باشند. اين درحالي است كه برخي ديگر از افراد، توانسته اند با پشتكار و پس انداز كردن و ايجاد يك سرمايه اوليه، در كنار كار خود يك فروشگاه تجهيزات برق صنعتي نيز افتتاح كنند و به درآمد هايي چند ده ميليوني برسند.
برچسب: ،